Pi­kan­te tofu met win­ter­groen­ten

(63)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 63

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water. Giet af en vang 200 ml kookwater op.
  2. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui uit de schaal hutspot goudbruin. Voeg de tofureepjes en de knoflook toe en bak ze al omscheppend 1 min. Voeg de ketjap, de kokosmelk en het opgevangen kookwater toe en breng het geheel al omscheppend aan de kook.
  3. Voeg de wortelreepjes uit de schaal hutspot en de paksoirepen (op het groen van de paksoi na) toe en stoof het gerecht nog 10 min. Schep op het laatst het groen van de paksoi erbij. Serveer met de witte rijst.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 04-05

Pikante tofu met wintergroenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pi­kan­te tofu met win­ter­groen­ten

1
1
  • 300 g rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water. Giet af en vang 200 ml kookwater op.

2
2
  • 2 olie
  • 500 hutspotgroenten
  • 180 g tofu
  • 1 teen knoflook

Verhit de olie in een wok en roerbak de ui uit de schaal hutspot goudbruin. Voeg de tofureepjes en de knoflook toe en bak ze al omscheppend 1 min.

3
3
  • 50 ml ketjap
  • 200 ml kokosmelk

Voeg de ketjap, de kokosmelk en het opgevangen kookwater toe en breng het geheel al omscheppend aan de kook.

4
4
  • 1 paksoi

Voeg de wortelreepjes uit de schaal hutspot en de paksoirepen (op het groen van de paksoi na) toe en stoof het gerecht nog 10 min.

5
5

Schep op het laatst het groen van de paksoi erbij. Serveer met de witte rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.