Smoor­bal­le­tjes met pak­soi

Malse runderballetjes in een oosters jasje. Deze vallen zeker in de smaak bij het hele gezin

(67)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Malse runderballetjes in een oosters jasje. Deze vallen zeker in de smaak bij het hele gezin 4 personen
3 67

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de gehaktballetjes in 3 min. rondom bruin aan. Schep ze uit de pan. Snijd de paksoi in repen, houd het groen apart. Fruit de ui 1 min. in het bakvet.
  2. Voeg de paksoi toe en bak 3 min. mee. Doe de gehaktballetjes met de atjar tjampoer, 1 el vocht per persoon, ketchup en ketjap terug in de pan. Laat 10 min. op laag vuur stoven tot de balletjes gaar zijn. Voeg de laatste minuut het groen van de paksoi toe. Verdeel de rijst met de smoorballetjes en saus over de borden.
video

Kool snij­den

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 87 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.250 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2014 week 01

Smoorballetjes met paksoi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Smoor­bal­le­tjes met pak­soi

1
1
  • 300 g snelkookrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 el zonnebloemolie
  • 360 g Hollandse rundergehaktballetjes

Verhit de olie in een hapjespan. Bak de gehaktballetjes in 3 min. rondom bruin aan. Schep ze uit de pan.

3
3
  • 1 paksoi
  • 150 g gesneden ui

Snijd de paksoi in repen, houd het groen apart. Fruit de ui 1 min. in het bakvet.

4
4
  • 170 g atjar tjampoer
  • 125 g ketchup
  • 50 ml ketjap manis

Voeg de paksoi toe en bak 3 min. mee. Doe de gehaktballetjes met de atjar tjampoer, 1 el vocht per persoon, ketchup en ketjap terug in de pan.

5
5

Laat 10 min. op laag vuur stoven tot de balletjes gaar zijn. Voeg de laatste minuut het groen van de paksoi toe.

6
6

Verdeel de rijst met de smoorballetjes en saus over de borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.