Kar­bo­na­de in kar­ne­melk­saus

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 21

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de krieltjes in 15 min. in water met zout gaar. Verhit 25 g boter in een koekenpan. Bestrooi de karbonades met peper en zout. Bak het vlees in 10 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
  2. Smelt in een andere koekenpan 25 g boter en bak de prei in 6-8 min. gaar. Bestrooi met peper en zout. Neem het vlees uit de pan en smelt 25 g boter in dezelfde pan. Fruit de ui 3 min. in het bakvet. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Draai het vuur laag. Schenk de karnemelk langzaam en al roerend met een garde erbij tot een gebonden saus ontstaat. Leg het vlees terug in de pan en verwarm nog 1 min.
  3. Verdeel de karbonades met de karnemelksaus en de prei over 4 borden. Serveer met de krieltjes.

Tip:

Voeg 1 el fijngesneden peterselie of dille aan de saus toe voor een extra frisse smaak.

video

Vis en vlees bak­ken

Instructievideo - 00:58 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 24 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.