Ge­gril­de kar­bo­na­de met broc­co­li­sa­la­de

(41)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 41

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan, magnetronfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Prik de aardappelen met een vork rondom in. Wikkel ze in magnetronfolie en pof ze in de magnetron op vol vermogen (700 watt) in 12 min. gaar. Keer halverwege en laat ze 2 min. nagaren.
  2. Kook ondertussen de broccoli in weinig water met zout in 4 min. beetgaar. Klop een dressing van de yoghurt, het citroensap en 1 el olie. Breng op smaak met peper en zout. Giet de broccoli af in een vergiet en laat afkoelen onder koud, stromend water. Meng de broccoli met de ui en de peterselie en schep de dressing erdoor.
  3. Verhit een grillpan. Bestrijk de karbonades met 2 el olie en bestrooi met peper en zout naar smaak. Gril in ca. 5 min. gaar, keer halverwege.
  4. Verdeel de karbonades over 4 borden en schep de broccolisalade erbij. Serveer met de gepofte aardappel.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.