Prei in ro­mi­ge mos­terd­saus

(59)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 59

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de aardappelen en kook ze gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de ribkarbonades droog met keukenpapier en wrijf ze in met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de karbonades aan beide kanten goudbruin en gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de stukken prei overlangs doormidden en spoel ze schoon onder koud stromend water. Breng een pan water aan de kook, voeg de prei toe en kook in ca. 15 min. gaar. Giet af. Roer de kookroom met de dijonnaise en roer dit door de prei. Schep de prei om tot de saus warm is.
  3. Serveer de prei in mosterdroomsaus met de aardappelen en de karbonades.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 12-13

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.