Clubs­and­wich met ra­dijs

In ieder geval voor vegetariërs, deze clubsandwich. Maar we kunnen ons voorstellen dat iedereen 'm wel wil proeven!

(96)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels lunch In ieder geval voor vegetariërs, deze clubsandwich. Maar we kunnen ons voorstellen dat iedereen 'm wel wil proeven! 4 personen
4 96

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan
  • 8 satéprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de peen julienne in een kom en meng de honing en het limoensap erdoor. Snijd de bieslook fijn. Breek de eieren boven een andere kom. Voeg de bieslook, peper en zout toe en klop los met een vork. Verhit de olie in een koekenpan en voeg het eimengsel toe. Bak de omelet in 5 min. op middelhoog vuur. Keer als het ei is gestold en bak nog 1 min. op de andere kant. Neem uit de pan en snijd de omelet in kwarten.
  2. Snijd 12 sneetjes van het brood. Verhit de grillpan en gril steeds 2 sneetjes brood in 3 min. Keer halverwege. Snijd ondertussen de radijsjes in plakjes. Leg ⅓ van de gegrilde sneetjes brood op borden. Besmeer royaal met houmous. Verdeel er wat rucola over. Verdeel de peen julienne over de rucola en bedek met plakjes radijs. Bedek elke sandwich weer met een sneetje brood.
  3. Besmeer weer royaal met houmous. Verdeel er weer wat rucola over en leg er een stuk omelet op. Besmeer de laatste sneetjes brood met de rest van de houmous en leg ze met de besmeerde kant naar beneden op de sandwich. Steek er een satéprikker in om te voorkomen dat de sandwich uit elkaar valt. Snijd de clubsandwiches schuin door en serveer.
video

Ju­li­en­ne snij­den

Instructievideo - 00:42 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 835 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Clubsandwich met radijs

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Clubs­and­wich met ra­dijs

1
1
  • 150 g peen julienne
  • 1 el honing
  • 2 el limoensap

Doe de peen julienne in een kom en meng de honing en het limoensap erdoor.

Julienne snijden

Instructievideo

00:42 min.

2
2
  • 25 g bieslook
  • 4 eieren

Snijd de bieslook fijn. Breek de eieren boven een andere kom. Voeg de bieslook, peper en zout toe en klop los met een vork.

3
3
  • 1 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en voeg het eimengsel toe. Bak de omelet in 5 min. op middelhoog vuur.

4
4

Keer als het ei is gestold en bak nog 1 min. op de andere kant. Neem uit de pan en snijd de omelet in kwarten.

5
5
  • 1 boule beurre

Snijd het brood in 12 sneetjes. Verhit de grillpan en gril steeds 2 sneetjes in 3 min. Keer halverwege.

6
6
  • ½ bos radijs
  • 1 bakje houmous
  • 40 g rucola

Snijd ondertussen de radijsjes in plakjes. Leg ⅓ van de gegrilde sneetjes brood op borden. Besmeer royaal met houmous. Verdeel er wat rucola over.

7
7

Verdeel de peen julienne over de rucola en bedek met plakjes radijs. Bedek elke sandwich weer met een sneetje brood. Besmeer weer royaal met houmous.

8
8

Verdeel er weer wat rucola over en leg er een stuk omelet op.

9
9

Besmeer de laatste sneetjes brood met de rest van de houmous en leg ze met de besmeerde kant naar beneden op de sandwich.

10
10

Steek er een satéprikker in om te voorkomen dat de sandwich uit elkaar valt. Snijd de clubsandwiches schuin door en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.