Ge­vuld pick­nick­brood

Makkelijk meenemen naar het park, dit gevulde brood met frisse groenten. Al smaakt het thuis net zo lekker.

(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
brunch Makkelijk meenemen naar het park, dit gevulde brood met frisse groenten. Al smaakt het thuis net zo lekker. 4 personen
3 36

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd in plakjes. Snijd de tomaten in plakjes en snijd de dille grof. Snijd de augurken en radijsjes in plakjes. Snijd de bovenkant van het brood en houd apart. Hol het brood uit.
  2. Haal de blaadjes van de kropjes sla los en bedek de bodem van het brood met ⅓ van de slablaadjes. Leg de plakjes tomaat op de sla. Bestrijk de tomaat met 2 el dijonnaise en bestrooi met de helft van de dille en (versgemalen) peper. Leg de augurk en radijs erop. Bedek met 1/3 van de slablaadjes en het ei. Bestrijk het ei met de rest van de dijonnaise.
  3. Verdeel de zalm erover en bestrooi met de rest van de dille en (versgemalen) peper. Verdeel de rest van de sla erover, dek af met de bovenkant van het brood en druk goed aan. Snijd het brood voorzichtig in stukken en serveer.

bewaartip:

Je kunt het brood maximaal 4 uur van tevoren bereiden. Pak het in zijn geheel in met bakpapier en knoop dicht met keukentouw. Bewaar in de koelkast of een koeltas. Neem een goed mes mee om het brood ter plekke te snijden.

video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 750 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Gevuld picknickbrood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vuld pick­nick­brood

1
1
  • 3 eieren

Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd in plakjes.

2
2
  • 3 tastytomtomaten
  • 15 g verse dille

Snijd de tomaten in plakjes en snijd de dille grof.

3
3
  • 3 zoetzure augurken
  • ½ bosje radijs

Snijd de augurken en radijsjes in plakjes.

4
4
  • 1 petit beurre brood

Snijd de bovenkant van het brood en houd apart. Hol het brood uit.

5
5
  • 2 kropjes babyromainesla

Haal de blaadjes van de kropjes sla los en bedek de bodem van het brood met ⅓ van de slablaadjes. Leg de plakjes tomaat op de sla.

6
6
  • 2 el dijonnaise

Bestrijk de tomaat met de dijonnaise en bestrooi met de helft van de dille en (versgemalen) peper. Leg de augurk en radijs erop.

7
7
  • 2 el dijonnaise

Bedek met 1/3 van de slablaadjes en het ei. Bestrijk het ei met de dijonnaise.

8
8
  • 100 g gerookte zalm

Verdeel de zalm erover en bestrooi met de rest van de dille en (versgemalen) peper.

9
9

Verdeel de rest van de sla erover, dek af met de bovenkant van het brood en druk goed aan. Snijd het brood voorzichtig in stukken en serveer.

bewaartip:

Je kunt het brood maximaal 4 uur van tevoren bereiden. Pak het in zijn geheel in met bakpapier en knoop dicht met keukentouw. Bewaar in de koelkast of een koeltas. Neem een goed mes mee om het brood ter plekke te snijden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.