Snel­le eggs be­ne­dict met as­per­ges en zalm

Asperges met zalm, verrukkelijk! Voor de zelf­gemaakte hollandaisesaus mag je met kant-en-klare mayo een beetje valsspelen.

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans lunch Asperges met zalm, verrukkelijk! Voor de zelf­gemaakte hollandaisesaus mag je met kant-en-klare mayo een beetje valsspelen. 4 personen
4 12

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd ze doormidden, doe in een pan water en breng aan de kook. Kook 10 min., draai het vuur uit en laat nog 10 min. in het hete water liggen. Giet af.
  2. Snijd ondertussen 4 sneetjes van het brood. Rooster ca. 8 min. in de oven. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Voeg de eieren toe en kook ze 6 min. Spoel af onder koud stromend water en pel voorzichtig.
  3. Smelt ondertussen voor een snelle hollandaisesaus de boter in een steelpan. Roer de mayonaise, mosterd en het citroensap door elkaar en voeg langzaam al roerend met een garde toe aan de boter. Breng op smaak met peper.
  4. Beleg de geroosterde sneetjes brood achtereenvolgens met de asperges, gerookte zalm, een gekookt ei en wat saus. Garneer met de tuinkers.
video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 605 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Snelle eggs benedict met asperges en zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le eggs be­ne­dict met as­per­ges en zalm

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 500 g witte asperges

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.

3

Snijd ze doormidden, doe in een pan water en breng aan de kook. Kook 10 min., draai het vuur uit en laat nog 10 min. in het hete water liggen. Giet af.

4
  • 1 petit beurre brood

Snijd ondertussen 4 sneetjes van het brood. Rooster ca. 8 min. in de oven.

5
  • 4 eieren

Breng ondertussen een pan water aan de kook. Voeg de eieren toe en kook ze 6 min. Spoel af onder koud stromend water en pel voorzichtig.

6
  • 2 el gezouten boter

Smelt ondertussen voor een snelle hollandaisesaus de boter in een steelpan.

7
  • 4 el mayonaise
  • 1 tl dijonmosterd
  • 4 tl citroensap

Roer de mayonaise, mosterd en het citroensap door elkaar en voeg langzaam al roerend met een garde toe aan de boter. Breng op smaak met peper.

8
  • 100 g gerookte zalm
  • 1 bakje tuinkers

Beleg de geroosterde sneetjes brood achtereenvolgens met de asperges, gerookte zalm, een gekookt ei en wat saus. Garneer met de tuinkers. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.