Amu­se van kalfs­fi­let en kwar­tel­ei

Chic borrelhapje op zelfgemaakte toastjes.

(55)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje Chic borrelhapje op zelfgemaakte toastjes. 4 personen
3 55

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het brood in sneetjes (1 sneetje per 2 personen) van een ½ cm dik en halveer in de breedte. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de sneetjes brood.
  2. Breng water aan de kook in een steelpan. Kook de kwarteleitjes 2 min. en 30 sec. Laat schrikken onder koud stromend water. Pel en halveer ze in de lengte.
  3. Leg elk toastje op een bord. Leg op elk toastje 2 blaadjes rucola. Vorm met 2 theelepels langwerpige balletjes (quenelles) kalfsfilet en verdeel ze over de toastjes. Bestrooi met wat uitjes.
  4. Snijd de cherrytomaten in 4 partjes. Leg op elk toastje 1 partje tomaat en een ½ kwarteleitje. Verdeel de augurken erover. Garneer met de bieslook. Bestrooi met peper.

variatietip:

Kun je in jouw winkel geen kalfsfilet met uitjes vinden, vervang hem dan door filet americain.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 85 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 307 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Amuse van kalfsfilet en kwartelei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Amu­se van kalfs­fi­let en kwar­tel­ei

1
1
  • 50 g boule beurre

Snijd het brood in sneetjes (1 sneetje per 2 personen) van ½ cm dik en halveer in de breedte.

2
2

Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de sneetjes brood.

Tip: Druk ze tijdens het bakken aan met een kaasschaaf. Zo krijg je een plat, krokant toastje.

3
3
  • 2 kwarteleieren

Breng water aan de kook in een steelpan. Kook de kwarteleitjes 2 min en 30 sec. Laat schrikken onder koud stromend water. Pel en halveer ze in de lengte.

4
4
  • 8 blaadjes rucola

Leg elk toastje op een bord. Leg op elk toastje 2 blaadjes rucola.

5
5
  • 50 g kalfsfilet met uitjes

Vorm met 2 theelepels langwerpige balletjes (quenelles) kalfsfilet en verdeel ze over de toastjes. Bestrooi met wat uitjes.

6
6
  • 1 cherrytomaten

Snijd de cherrytomaat in 4 partjes. Leg op elk toastje 1 partje tomaat en ½ kwarteleitje.

7
7
  • 12 snackaugurken
  • 4 sprietjes bieslook

Verdeel de augurken erover. Garneer met de bieslook. Bestrooi met peper.

variatietip:

Kun je in jouw winkel geen kalfsfilet met uitjes vinden, vervang hem dan door filet americain.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.