Pas­tei­tje met ra­gout

De zelfgemaakte ragoutbakjes (zo gemaakt!) zijn heerlijk knapperig.

  • voorgerecht
  • 6 personen
  • 660 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 15 min. wachten
    • 15 min. oventijd
(78)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht De zelfgemaakte ragoutbakjes (zo gemaakt!) zijn heerlijk knapperig. 6 personen
3 78

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de bladerdeegplakjes op een grote snijplank en snijd 3 gelijke cirkels per persoon, bijvoorbeeld met behulp van een kommetje.
  2. Leg per persoon een cirkel op een met bakpapier beklede bakplaat, dit worden de bodems van de ragoutbakjes. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Snijd uit de overgebleven cirkels een kleiner rondje weg zodat je een rand van 1 cm breed overhoudt. Bestrijk de randen met water en leg op elke bodem een rand. Bestrijk deze ook met water en leg er nog een rand op. Snijd uit de rest van het deeg een dekseltje per persoon met behulp van een glas.
  3. Splits het ei en klop de eidooier los. Bestrijk de ragoutbakjes en de deksels met de eidooier en bak in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar en goudbruin. Zet de oven uit en de ovendeur open en laat de bakjes nog 15 min. drogen. Neem de bakjes uit de oven en verdeel de ragout erover. Snijd de peterselie fijn en bestrooi over de ragout. Leg op elk bakje een deksel.
video

Ra­gout (voor bit­ter­bal­len, kro­ket en pas­tei­tjes)

Kookles - 06:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Pasteitje met ragout

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­tei­tje met ra­gout

1
1
  • 18 plakjes roomboter bladerdeeg

Laat het bladerdeeg ontdooien.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo

02:21 min.

2
2

Verwarm de oven voor op 200 °C.

3
3

Leg de bladerdeegplakjes op een grote snijplank en snijd 3 gelijke cirkels per persoon, bijvoorbeeld met behulp van een kommetje.

4
4

Leg per persoon een cirkel op een met bakpapier beklede bakplaat, dit worden de bodems van de ragoutbakjes. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

5
5

Snijd uit de overgebleven cirkels een kleiner rondje weg zodat je een rand van 1 cm breed overhoudt.

6
6

Bestrijk de randen met water en leg op elke bodem een rand. Bestrijk deze ook met water en leg er nog een rand op.

7
7

Snijd uit de rest van het deeg een dekseltje per persoon met behulp van een glas.

8
8
  • 1 liter runderragout
  • 125 ml slagroom
  • 200 ml runderbouillon

Verwarm de runderragout en voeg de slagroom en de bouillon toe. Breng op smaak met peper en zout.

9
9
  • 1 ei

Splits het ei en klop de eidooier los.

10
10

Bestrijk de ragoutbakjes en de deksels met de eidooier en bak in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar en goudbruin.

11
11

Zet de oven uit en de ovendeur open en laat de bakjes nog 15 min. drogen.

12
12
  • 10 g platte peterselie

Neem de bakjes uit de oven en verdeel de ragout erover. Snijd de peterselie fijn en bestrooi over de ragout. Leg op elk bakje een deksel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.