Pas­tei­tje met ki­pra­gout

Met kruidnagel, laurier en foelie, ruik je het al?

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 590 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 1 u. 15 min. wachten
    • 15 min. oventijd
(133)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht Met kruidnagel, laurier en foelie, ruik je het al? 4 personen
3 133

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi het bladerdeeg. Leg de plakken bladerdeeg op een grote snijplank en snijd gelijke cirkels (per persoon 2 cirkels). Leg de helft van de cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat; dit worden de bodems van de ragoutbakjes. Snijd uit de overgebleven cirkels een kleiner rondje zodat je een rand van 1 cm overhoudt.
  2. Bestrijk de randen met water en leg op elke bodem een rand. Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de eidooier los en bestrijk het bladerdeeg daarmee. Bak de ragoutbakjes in het midden van de hete oven in ca. 15 min. gaar en goudbruin. Zet de oven uit en de ovendeur open en laat de bakjes nog 15 min. drogen.
  3. Snipper de ui, snijd de winterpeen en de prei fijn. Doe de kippenbouten met de ui, winterpeen, prei, foelie, kruidnagel, laurier en de selderij in een pan. Voeg water toe en breng op hoog vuur aan de kook. Laat daarna op de kleinste pit 1 uur zachtjes koken.
  4. Zeef de bouillon. Pluk het vlees met twee vorken van de kip. Smelt de boter in een kleine pan met dikke bodem. Zeef de bloem en voeg toe en roer tot er geen klonten meer zijn. Laat op laag vuur 5 min. garen, let erop dat het niet bruin wordt. Laat de roux afkoelen. Warm de bouillon op en schenk de bouillon bij de roux. Breng al roerend aan de kook, let erop dat het niet aanbrandt. Voeg als de saus te dik blijft extra bouillon of water toe. Laat op heel laag vuur 15 min. zachtjes koken, roer af en toe zodat het niet aanbrandt.
  5. Breng op smaak met peper en zout en voeg de kip toe. Zet de bakjes op de borden en schep de ragout in de bakjes.

bereidingstip:

Je kunt de pasteibakjes en de ragout een dag van tevoren bereiden. Bewaar de pasteibakjes in een luchtdichte trommel en warm op de dag zelf 10 min. op in een oven van 180 °C. Verwarm de ragout op laag vuur in 15 min. op en roer regelmatig.

combinatietip:

Bestrooi eventueel met fijngesneden bieslook, peterselie of selderij.

video

Roux ma­ken

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 450 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Pasteitje met kipragout

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­tei­tje met ki­pra­gout

1
1
  • 8 plakjes bladerdeeg

Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi het bladerdeeg.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo

02:21 min.

2
2

Leg de plakken bladerdeeg op een grote snijplank en snijd gelijke cirkels (per persoon 2 cirkels).

Tip: Gelijke cirkels kunnen met behulp van bijvoorbeeld een kommetje gesneden worden.

3
3

Leg de helft van de cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat; dit worden de bodems van de ragoutbakjes.

4
4

Snijd uit de overgebleven cirkels een kleiner rondje zodat je een rand van 1 cm overhoudt.

5
5
  • 1 ei

Bestrijk de randen met water en leg op elke bodem een rand. Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt.

Eieren splitsen

Instructievideo

00:36 min.

6
6

Klop de eidooier los en bestrijk het bladerdeeg daarmee. Bak de ragoutbakjes in het midden van de hete oven in ca. 15 min. gaar en goudbruin.

7
7

Zet de oven uit en de ovendeur open en laat de bakjes nog 15 min. drogen.

8
8
  • 1 ui
  • 250 g winterpeen
  • 1 prei

Snipper de ui, snijd de winterpeen en de prei fijn.

9
9
  • 2 kippenbouten
  • 1 blaadje foelie
  • 1 kruidnagel
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje selderij

Doe de kippenbouten met de ui, winterpeen, prei, foelie, kruidnagel, laurier en de selderij in een pan.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

10
10
  • 750 ml kraanwater

Voeg het water toe en breng op hoog vuur aan de kook. Laat daarna op de kleinste pit 1 uur zachtjes koken.

11
11

Zeef de bouillon. Pluk het vlees met twee vorken van de kip.

12
12
  • 50 g boter
  • 50 g bloem

Smelt de boter in een kleine pan met dikke bodem. Zeef de bloem en voeg toe en roer tot er geen klonten meer zijn.

13
13

Laat op laag vuur 5 min. garen, let erop dat het niet bruin wordt. Laat de roux afkoelen.

Roux maken

Instructievideo

00:45 min.

14
14

Warm de bouillon op en schenk de bouillon bij de roux. Breng al roerend aan de kook, let erop dat het niet aanbrandt.

15
15

Voeg als de saus te dik blijft extra bouillon of water toe. Laat op heel laag vuur 15 min. zachtjes koken, roer af en toe zodat het niet aanbrandt.

16
16

Breng op smaak met peper en zout en voeg de kip toe. Zet de bakjes op de borden en schep de ragout in de bakjes.

bereidingstip:

Je kunt de pasteibakjes en de ragout een dag van tevoren bereiden. Bewaar de pasteibakjes in een luchtdichte trommel en warm op de dag zelf 10 min. op in een oven van 180 °C. Verwarm de ragout op laag vuur in 15 min. op en roer regelmatig.

combinatietip:

Bestrooi eventueel met fijngesneden bieslook, peterselie of selderij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.