Zweed­se ge­hakt­bal­le­tjes met room

Hier krijg je de kinderen héél snel mee aan tafel!

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
scandinavisch bijgerecht Hier krijg je de kinderen héél snel mee aan tafel! 4 personen
4 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schenk de melk in een diep bord. Snijd de korsten van de sneetjes brood en leg de sneetjes in de melk. Snipper de sjalot en snijd de peterselie fijn. Doe de sjalot, de peterselie, de piment, het ei, gehakt, peper en eventueel zout in een kom.
  2. Knijp het brood uit en voeg toe. Kneed het mengsel goed door. Vorm van het mengsel, met vochtige handen, 6 balletjes per persoon ter grootte van een walnoot.
  3. Verhit de boter in een hapjespan of grote koekenpan en bak de balletjes in 12 min. rondom goudbruin en gaar. Neem uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie.
  4. Bak de rest van de sjalot 5 min. op laag vuur in het achtergebleven bakvet. Roer de bloem erdoor en laat in 3 min. gaar worden. Voeg de bouillon en slagroom toe en laat 3 min. op laag vuur koken. Leg de balletjes in de saus en verwarm 3 min. Garneer met de rest van de peterselie en serveer met de cranberrycompote.

combinatietip:

Lekker met aardappelpuree en komkommersalade.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Zweedse gehaktballetjes met room

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zweed­se ge­hakt­bal­le­tjes met room

1
1
  • 75 ml halfvolle melk
  • 3 sneetjes witbrood

Schenk de melk in een diep bord. Snijd de korsten van de sneetjes brood en leg de sneetjes in de melk.

2
2
  • 1 sjalot
  • 15 g platte peterselie
  • 2 tl gemalen piment
  • 1 ei
  • 600 g half-om-halfgehakt

Snipper de sjalot en snijd de peterselie fijn. Doe de sjalot, de peterselie, de piment, het ei, gehakt, peper en eventueel zout in een kom.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3

Knijp het brood uit en voeg toe. Kneed het mengsel goed door.

4
4

Vorm van het mengsel, met vochtige handen, 6 balletjes per persoon ter grootte van een walnoot.

5
5
  • 50 g boter

Verhit de boter in een hapjespan of grote koekenpan en bak de balletjes in 12 min. rondom goudbruin en gaar.

6
6

Neem uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie.

7
7
  • 2 sjalotten
  • 1½ el bloem

Bak de rest van de sjalot 5 min. op laag vuur in het achtergebleven bakvet. Roer de bloem erdoor en laat in 3 min. gaar worden.

8
8
  • 250 ml runderbouillon (van tablet)
  • 50 ml slagroom

Voeg de bouillon en slagroom toe en laat 3 min. op laag vuur koken.

9
9
  • 5 g platte peterselie
  • 125 g cranberrycompote

Leg de balletjes in de saus en verwarm 3 min. Garneer met de rest van de peterselie en serveer met de cranberrycompote.

combinatietip:

Lekker met aardappelpuree en komkommersalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.