Oven­aard­ap­pe­len met krui­den­bo­ter

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 555 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 50 min. wachten
(94)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
4 94

Ingrediënten

Keukenspullen
  • braadslee (25 x 30 cm)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak 3 inkepingen in de lengte en breedte van elke aardappel, zodat er een ruitpatroon ontstaat. Bestrooi met zout. Knip 3/4 van de tijm in kleine takjes en steek die in de inkepingen. Leg de aardappelen in de braadslee. Smelt 25 g boter en voeg de olie toe. Schenk over de aardappelen en bak deze in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar.
  2. Ris ondertussen de blaadjes van de rest van de tijm. Roer met de peterselie en knoflook door 125 g boter. Breng op smaak met peper en zout. Schep op een stuk aluminiumfolie en rol de folie op. Leg tot gebruik in de koelkast. Serveer de aardappelen met de in plakjes gesneden kruidenboter.

Tip:

Peterselie is ook lekker op een sandwich met tonijn en mayonaise.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 42 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.