Steak met pit­ti­ge krui­den­bo­ter

  • hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 295 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 8 personen
3 31

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de biefstukken in ca. 30 min. op kamertemperatuur komen. Meng ondertussen de boter met de ansjovis, de knoflook, de sjalot, de peterselie, de kappertjes, de mosterd, de tijm en het curry poeder. Breng op smaak met peper en zout. Schep op een stuk vershoudfolie, rol op tot een worstje en draai de uiteinden van het folie dicht. Leg tot gebruik in de koelkast, maar minimaal 30 min.
  2. Bestrijk de biefstukken met de olie en bestrooi ze met peper en zout. Verhit de grillpan en gril ze 4-5 min. Keer halverwege.
  3. Verwijder het folie van de kruidenboter en snijd de boter in plakken. Serveer op de biefstuk. Lekker met de aardappel met ui.

Tip:

Eet u met vier personen? U kunt dan de hoeveelheden van de ingrediënten halveren.

video

Vlees gril­len

Instructievideo - 00:39 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.