Broc­co­li met krui­den­bo­ter

(60)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 60

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Pers de knoflook. Snijd de bieslook en de peterselie fijn. Meng de boter met het rasp, de knoflook, bieslook en de peterselie. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
  2. Schep de kruidenboter in een stuk aluminiumfolie, maak er een rolletje van en leg minimaal 20 min. in de koelkast. Snijd de broccoli in roosjes en kook in weinig water en met zout in 4 min. beetgaar. Giet de broccoli af en schud om met stukjes kruidenboter.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 10 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Broccoli met kruidenboter

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­co­li met krui­den­bo­ter

1
1
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 4 el bieslook
  • 2 el platte peterselie

Pers de knoflook. Snijd de bieslook en de peterselie fijn.

3
3
  • 100 g boter

Meng de boter met het rasp, de knoflook, bieslook en de peterselie. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

4
4

Schep de kruidenboter in een stuk aluminiumfolie, maak er een rolletje van en leg minimaal 20 min. in de koelkast.

5
5
  • 600 g broccoli

Snijd de broccoli in roosjes en kook in weinig water en met zout in 4 min. beetgaar. Giet de broccoli af en schud om met stukjes kruidenboter.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.