Ge­vul­de to­ma­ten

Lekker romig door de avocado met een pittige surprise van tabasco.

(79)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Lekker romig door de avocado met een pittige surprise van tabasco. 4 personen
3 79

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd een klein kapje mét kroontje van de tomaten en houd apart. Verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten uit de tomaten. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
  2. Snijd de komkommer en avocadovlees in blokjes van ½ cm (brunoise). Snijd de aspergetips in stukjes van ½ cm. Snijd bieslook fijn. Meng de komkommer, avocado, asperge, bieslook en mayonaise in een kom. Breng op smaak met peper, zout en wat druppels Tabasco. Vul de tomaten met het mengsel en leg de kapjes op de vulling. Verdeel de tomaten en veldsla over de borden.

bereidingstip:

Je kunt de tomaten 2 uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat 30 min. voor het serveren op kamertemperatuur komen.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 190 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 45 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Gevulde tomaten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de to­ma­ten

1
1
  • 4 trostomaten

Snijd een klein kapje mét kroontje van de tomaten en houd apart. Verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten uit de tomaten.

2
2
  • 1 avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

3
3
  • ½ komkommer
  • 100 g aspergetips

Snijd de komkommer en avocadovlees in blokjes van ½ cm (brunoise). Snijd de aspergetips in stukjes van ½ cm.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

4
4
  • 13 g bieslook
  • 2 el mayonaise

Snijd de bieslook fijn. Meng de komkommer, avocado, asperge, bieslook en mayonaise in een kom.

5
5
  • 2 druppels tabasco

Breng op smaak met peper, zout en wat druppels Tabasco.

6
6
  • 75 g veldsla

Vul de tomaten met het mengsel en leg de kapjes op de vulling. Verdeel de tomaten en veldsla over de borden.

bereidingstip:

Je kunt de tomaten 2 uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat 30 min. voor het serveren op kamertemperatuur komen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.