Ge­vul­de fo­cac­cia

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 21

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vijzel
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 225 ºC. Bak de focaccia in 6-8 min. af. Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Pureer of vijzel de avocado met het citroensap en de tabasco tot guacamole. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de tomaten in plakjes en de bosui in ringetjes. Snijd de focaccia open en besmeer de onderste helft met guacamole. Beleg achtereenvolgens met sla, tomaat, kaasblokjes en bosui. Dek af met de bovenste helft van de focaccia en snijd in stukken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gezond eten in het voorjaar

Gevulde focaccia

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de fo­cac­cia

1
1

Verwarm de oven voor op 225 ºC.

2
2
  • 1 voorgebakken focaccia (brood)
  • 1 eetrijpe avocado

Bak de focaccia in 6-8 min. af. Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

3
3
  • 1 el citroensap
  • 3 druppels tabasco

Pureer of vijzel de avocado met het citroensap en de tabasco tot guacamole. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 2 trostomaten
  • 3 bosuitjes

Snijd de tomaten in plakjes en de bosui in ringetjes.

5
5
  • 4 blaadjes kropsla
  • 100 g witte kaasblokjes

Snijd de focaccia open en besmeer de onderste helft met guacamole. Beleg achtereenvolgens met sla, tomaat, kaasblokjes en bosui.

6
6

Dek af met de bovenste helft van de focaccia en snijd in stukken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.