Cock­tail van avo­ca­do en krab

(76)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 2 personen
3 76

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de avocado in de lengte rond de pit doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Probeer het vruchtvlees en de schil intact te houden. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Besprenkel met wat limoensap, maar houd 1 el sap achter voor de dressing. Snijd 1/2 little gem in reepjes. Meng de avocado, de krab en de sla. Verdeel deze cocktail over de avocadoschillen.
  2. Meng de mayonaise, de tabasco, de helft van het limoenrasp en 1 el limoensap. Breng op smaak met peper en zout. Schep de dressing over de cocktail. Garneer met wat chilipeper. Serveer de cocktails op bordjes bedekt met de blaadjes van de rest van de little gem.
video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.