Hang­op en fruit

Niets geeft zoveel voldoening - en smaak! - als zelf hangop maken. Met zalige zoete bramen en bessen.

(102)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht Niets geeft zoveel voldoening - en smaak! - als zelf hangop maken. Met zalige zoete bramen en bessen. 4 personen
3 102

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bekleed een zeef met een vochtige, schone theedoek en hang in een diepe kom. Schenk de yoghurt erin, dek af en zet 8 uur in de koelkast, zodat het vocht uit de yoghurt kan lekken.
  2. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit. Klop de slagroom stijf met 2/3 van de suiker. Schep de hangop uit de theedoek in een kom en roer los. Spatel het vanillemerg en de slagroom erdoor.
  3. Doe de bramen met siroop, bessen en de rest van de suiker in een steelpan. Breng aan de kook. Roer de maizena met het water tot een glad mengsel. Voeg toe aan de bramen en bessen en laat op hoog vuur al roerend binden. Neem van het vuur.
  4. Verdeel de hangop over de schaaltjes en schenk de warme saus erbij.
video

Va­nil­le­stok­jes ver­wer­ken

Instructievideo - 00:48 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 180 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Hangop en fruit

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hang­op en fruit

1
1

Bekleed een zeef met een vochtige, schone theedoek en hang in een diepe kom.

2
2
  • 1½ liter volle yoghurt

Schenk de yoghurt erin, dek af en zet 8 uur in de koelkast, zodat het vocht uit de yoghurt kan lekken.

3
3
  • 1 vanillestokje

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit.

Vanillestokjes verwerken

Instructievideo

00:48 min.

4
4
  • 125 ml slagroom
  • 4 el suiker

Klop de slagroom stijf met de suiker. Schep de hangop uit de theedoek in een kom en roer los. Spatel het vanillemerg en de slagroom erdoor.

Slagroom kloppen

Instructievideo

01:31 min.

5
5
  • 370 ml bramen op lichte siroop
  • 150 g blauwe bessen
  • 2 el suiker

Doe de bramen met siroop, bessen en de rest van de suiker in een steelpan. Breng aan de kook.

6
6
  • 1 el maizena
  • 2 el kraanwater

Roer de maizena met het water tot een glad mengsel. Voeg toe aan de bramen en bessen en laat op hoog vuur al roerend binden. Neem van het vuur.

7
7

Verdeel de hangop over de schaaltjes en schenk de warme saus erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.