Pav­lo­va-kerst­krans met fruit

Veel werk is het niet, een pavlova. Wat je vooral nodig hebt, is geduld. Maar het eindresultaat is het wachten dubbel en dwars waard.

  • nagerecht
  • 10 personen
  • 220 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 3 uur wachten
    • 1 u. 30 min. oventijd
(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Veel werk is het niet, een pavlova. Wat je vooral nodig hebt, is geduld. Maar het eindresultaat is het wachten dubbel en dwars waard. 10 personen
3 52

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en teken er een cirkel op van Ø 30 cm. Teken precies in het midden een kleinere cirkel van Ø 12 cm.
  2. Splits de eieren; er mag geen spoortje eidooier in het eiwit terechtkomen. De eidooiers worden niet gebruikt. Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf met een mixer. Voeg al kloppend geleidelijk de suiker toe. Klop door tot het schuim glanst en een beetje taai is. Klop dan de maizena en azijn erdoor.
  3. Schep het eiwit gelijkmatig in de getekende kransvorm op het bakpapier. Je kunt voor een strakke krans ook een spuitzak gebruiken.
  4. Schuif de vorm iets onder het midden van de oven, verlaag de temperatuur naar 120 °C en laat in ca. 1 uur en 30 min. gaar worden. Open af en toe de deur van de oven tijdens het bakken om lucht te laten ontsnappen. Zet de oven uit en laat de pavlova in de gesloten oven helemaal afkoelen. Dat duurt zeker 3 uur. Neem de schuimkrans uit de oven, verwijder voorzichtig het bakpapier en leg de krans op een schaal.
  5. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf en schep op de krans. Verdeel de frambozen, bramen en bessen erover.

bewaartip:

Je kunt de pavlova 1 dag van tevoren maken. Decoreer hem vlak voor serveren met slagroom en fruit. Bewaar de pavlova luchtdicht, bijvoorbeeld in een afgesloten trommel.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 220 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 35 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Pavlova-kerstkrans met fruit

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pav­lo­va-kerst­krans met fruit

1
1

Verwarm de oven voor op 150 °C.

2
2

Bekleed een bakplaat met bakpapier en teken er een cirkel op van Ø 30 cm. Teken precies in het midden een kleinere cirkel van Ø 12 cm.

3
3
  • 5 eieren

Splits de eieren; er mag geen spoortje eidooier in het eiwit terechtkomen. De eidooiers worden niet gebruikt.

4
4
  • 250 g fijne kristalsuiker

Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf met een mixer. Voeg al kloppend geleidelijk de suiker toe.

5
5
  • 2 tl maizena
  • 1 tl wittewijnazijn

Klop door tot het schuim glanst en een beetje taai is. Klop dan de maizena en azijn erdoor.

6
6

Schep het eiwit gelijkmatig in de getekende kransvorm op het bakpapier. Je kunt voor een strakke krans ook een spuitzak gebruiken.

7
7

Schuif de vorm iets onder het midden van de oven, verlaag de temperatuur naar 120 °C en laat in ca. 1 uur en 30 min. gaar worden.

8
8

Open af en toe de deur van de oven tijdens het bakken om lucht te laten ontsnappen.

9
9

Zet de oven uit en laat de pavlova in de gesloten oven helemaal afkoelen. Dat duurt zeker 3 uur.

10
10

Neem de schuimkrans uit de oven, verwijder voorzichtig het bakpapier en leg de krans op een schaal.

11
11
  • 250 ml slagroom
  • 16 g vanillesuiker
  • 150 g frambozen
  • 150 g bramen
  • 150 g blauwe bessen

Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf en schep op de krans. Verdeel de frambozen, bramen en bessen erover.

bewaartip:

Je kunt de pavlova 1 dag van tevoren maken. Decoreer hem vlak voor serveren met slagroom en fruit. Bewaar de pavlova luchtdicht, bijvoorbeeld in een afgesloten trommel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.