Hang­op met warm fruit

(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 4 personen
3 39

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (Ø 23 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Leg een schone vochtige theedoek in een zeef en hang de zeef in een kom. Schep de yoghurt in de theedoek, laat het vocht eruit lopen zodat een dikke romige massa ontstaat Zet de yoghurt minstens 4 uur (liefst de hele nacht) in de koelkast om uit te lekken. Roer een zakje vanillesuiker door de slagroom en klop de room stijf. Spatel de stijfgeklopte slagroom voorzichtig door de uitgelekte yoghurt. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil, halveer de perziken en verwijder de pit, verdeel de helften over de met roomboter ingevette ovenschaal. Knip de rode druiven in kleine trosjes en leg ze met de bramen in de ovenschaal. Strooi 1 zakje vanillesuiker er ruim overheen. Bak het fruit in 20 minuten gaar. Schep met een natte koude lepel mooie bolletjes van de hangop en serveer met het warme fruit. Druppel wat fruitsap rondom het fruit en garneer met blaadjes munt.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Hangop met warm fruit

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hang­op met warm fruit

1
1
  • 500 ml volle yoghurt

Leg een schone vochtige theedoek in een zeef en hang de zeef in een kom. Schep de yoghurt in de theedoek, laat het vocht eruit lopen zodat een dikke romige massa ontstaat

2
2
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125 ml slagroom

Zet de yoghurt minstens 4 uur (liefst de hele nacht) in de koelkast om uit te lekken. Roer een zakje vanillesuiker door de slagroom en klop de room stijf.

3
3

Spatel de stijfgeklopte slagroom voorzichtig door de uitgelekte yoghurt. Verwarm de oven voor op 200 °C.

4
4
  • 2 perziken
  • 25 g roomboter

Schil, halveer de perziken en verwijder de pit, verdeel de helften over de met roomboter ingevette ovenschaal.

5
5
  • 1 bakje pitloze rode druiven
  • 1 bakje bramen
  • 1 zakje vanillesuiker

Knip de rode druiven in kleine trosjes en leg ze met de bramen in de ovenschaal. Strooi 1 zakje vanillesuiker er ruim overheen.

6
6

Bak het fruit in 20 minuten gaar. Schep met een natte koude lepel mooie bolletjes van de hangop en serveer met het warme fruit.

7
7
  • 1 zakje verse munt

Druppel wat fruitsap rondom het fruit en garneer met blaadjes munt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.