Ko­nin­gin­ne­soep

Op en top Hollands soepje met kip, room en ei.

(161)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht Op en top Hollands soepje met kip, room en ei. 4 personen
3 161

Ingrediënten

Lekker erbij
Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Was de prei en snijd in ringen. Rasp de peen. Verhit de helft van de boter in een pan. Fruit de ui 3 min. en voeg de prei en de winterpeen toe. Laat 10 min. op laag vuur met de deksel op de pan stoven.
  2. Schenk ondertussen de bouillon door een zeef en houd de kip apart. Voeg de bloem toe aan het ui-preimengsel en bak al roerend 3 min. Schenk de bouillon en het water erbij en breng aan de kook. Laat nog 5 min. koken. Pureer de soep met de staafmixer zo glad mogelijk.
  3. Splits het ei. Klop het eiwit los met 1 kopje soep. Doe terug in de pan en voeg de rest van de boter en ⅘ van de slagroom toe. Verwarm, maar breng niet aan de kook. Verdeel de soep over diepe borden en voeg de kip en de rest van de slagroom toe.

bereidingstip:

Je kunt de soep een paar uur van tevoren bereiden. Verwarm op laag vuur zonder te laten koken.

video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 285 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.785 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Koninginnesoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ko­nin­gin­ne­soep

1
1
  • 1 ui
  • 1 prei

Snipper de ui. Was de prei en snijd in ringen.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

2
2
  • 250 g winterpeen

Rasp de peen.

3
3
  • 25 g boter

Verhit de boter in een pan. Fruit de ui 3 min. en voeg de prei en winterpeen toe.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

4
4
  • 700 ml kippenbouillon

Laat 10 min. op laag vuur met de deksel op de pan stoven. Schenk ondertussen de bouillon door een zeef en houd de kip apart.

5
5
  • 2 el bloem

Voeg de bloem toe aan het ui-preimengsel en bak al roerend 3 min.

6
6
  • 300 ml kraanwater

Schenk de bouillon en het water erbij en breng aan de kook. Laat nog 5 min. koken. Pureer de soep met de staafmixer zo glad mogelijk.

7
7
  • 1 ei

Splits het ei.

Eieren splitsen

Instructievideo

00:36 min.

8
8
  • 100 ml slagroom
  • 25 g boter

Klop het eiwit los met 1 kopje soep. Doe terug in de pan en voeg de slagroom en de rest van de boter toe.

9
9
  • 25 ml slagroom

Verwarm, maar breng niet aan de kook. Verdeel de soep over diepe borden en voeg de kip en de rest van de slagroom toe.

bereidingstip:

Je kunt de soep een paar uur van tevoren bereiden. Verwarm op laag vuur zonder te laten koken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.