Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Lim­burg­se as­per­ge­soep

(404)waardeer
Een lekker hollands recept. De lunch bevat de volgende ingrediënten: vlees, witte asperges, vleesbouillontablet, boter, bloem, ei, gekookte ham, slagroom en verse peterselie Hollands lunch 4 personen 225 kcal
4 404

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

Was de asperges, verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en schil ze rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Breng de asperges met de schillen en het bouillontablet (in een aspergepan) met 1.5 liter water aan de kook. Neem na 15 min. de asperges uit de pan en laat de schillen nog 30 min. op laag vuur doorkoken. Zeef het kookvocht en gooi de schillen weg. Snijd de gekookte asperges in stukjes. Smelt in een soeppan de boter, strooi de bloem erover en roer deze door de boter. Laat dit even bruisen en voeg al roerend scheut voor scheut het kookvocht van de asperges erbij (schenk de volgende scheut er pas bij als de vorige volledig is opgenomen). Laat de soep 15 min. op laag vuur doorkoken. Prak het ei fijn met een vork. Voeg het ei, de aspergestukjes, hamreepjes en de slagroom toe aan de soep. Breng het geheel op smaak met zout en (versgemalen) peper en strooi de peterselie erover. Serveer direct.

video

As­per­ges ko­ken

Kookles - 06:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 225 kcal
  • Eiwit 11 g
  • Vet 16 g
  • Koolhydraten 10 g
Tags