Lim­burg­se as­per­ge­soep

Zó Hollands en zó lekker!

  • lunch
  • 4 personen
  • 205 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(472)waardeer
hollands lunch Zó Hollands en zó lekker! 4 personen
3 472

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

  1. Was de asperges, verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en schil ze rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Breng de asperges met de schillen en het bouillontablet (in een aspergepan) met 1.5 liter water aan de kook. Neem na 15 min. de asperges uit de pan en laat de schillen nog 30 min. op laag vuur doorkoken. Zeef het kookvocht en gooi de schillen weg. Snijd de gekookte asperges in stukjes.
  2. Smelt in een soeppan de boter, strooi de bloem erover en roer deze door de boter. Laat dit even bruisen en voeg al roerend scheut voor scheut het kookvocht van de asperges erbij. Laat de soep 15 min. op laag vuur doorkoken.
  3. Kook het ei hard, laat schrikken en prak fijn met een vork. Voeg het ei, de aspergestukjes, hamreepjes en de slagroom toe aan de soep.
  4. Breng het geheel op smaak met zout en (versgemalen) peper en strooi de fijngesneden peterselie erover.
video

As­per­ges ko­ken

Kookles - 06:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 965 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Limburgse aspergesoep

terug naar recept

Lim­burg­se as­per­ge­soep

1
1
  • 500 g witte asperges

Was de asperges, verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en schil ze rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden.

Asperges schillen

Instructievideo

00:45 min.

2
2
  • 1 vleesbouillontablet
  • 1½ liter kraanwater

Breng de asperges met de schillen en het bouillontablet (in een aspergepan) met 1.5 liter water aan de kook.

Asperges koken

Instructievideo

06:34 min.

3
3

Neem na 15 min. de asperges uit de pan en laat de schillen nog 30 min. op laag vuur doorkoken.

4
4

Zeef het kookvocht en gooi de schillen weg. Snijd de gekookte asperges in stukjes.

5
5
  • 30 g bloem
  • 30 g boter

Smelt in een soeppan de boter, strooi de bloem erover en roer deze door de boter.

6
6

Laat dit even bruisen en voeg al roerend scheut voor scheut het kookvocht van de asperges erbij.

7
7

Laat de soep 15 min. op laag vuur doorkoken.

8
8
  • 1 ei

Kook het ei hard, laat schrikken en prak fijn met een vork.

9
9
  • 4 el slagroom
  • 150 g gekookte ham

Snijd de gekookte ham in reepjes. Voeg het ei, de aspergestukjes, hamreepjes en de slagroom toe aan de soep.

10
10
  • 2 el peterselie

Breng het geheel op smaak met zout en (versgemalen) peper en strooi de fijngesneden peterselie erover.

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.