Hol­land­se cous­cous met ker­rie

Het beste van twee werelden op één bord: Marokkaanse couscous en Nederlandse groente.

(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Het beste van twee werelden op één bord: Marokkaanse couscous en Nederlandse groente. 2 personen
3 34

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de kip in ca. 4 a 5 min. rondom bruin. Doe intussen de couscous in een kom, schenk het water erop en laat ca. 5 min. wellen.
  2. Voeg de groenteschotel toe aan de kipblokjes en bak al omscheppend ca. 10 min. op hoog vuur mee. Bak de laatste minuut de gewelde couscous met de groente en kip mee.
  3. Breng intussen de melk in een steelpan aan de kook. Bereid de kerriesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de couscous en kerriesaus over de borden en garneer met elitehaver.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 845 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 84 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Hollandse couscous met kerrie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hol­land­se cous­cous met ker­rie

1
1
  • 250 g kipfilet
  • 2 el olijfolie
  • 150 g couscous
  • 2½ dl water

Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de kip in ca. 4 a 5 min. rondom bruin. Doe intussen de couscous in een kom, schenk het water erop en laat ca. 5 min. wellen.

2
2
  • 450 g groenteschotel Hollands

Voeg de groenteschotel toe aan de kipblokjes en bak al omscheppend ca. 10 min. op hoog vuur mee. Bak de laatste minuut de gewelde couscous met de groente en kip mee.

3
3
  • 2½ dl melk
  • 25 g kerriesaus
  • 100 g elitehaver

Breng intussen de melk in een steelpan aan de kook. Bereid de kerriesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de couscous en kerriesaus over de borden en garneer met elitehaver.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.