Cous­cous met kip­fi­let en abri­ko­zen­jus

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 24

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kipfilet in stukjes. Dep de stukjes kipfilet droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de stukjes kip op middelhoog vuur in 8 minuten goudbruin en gaar. Doe de couscous in een schaal, schenk er kokend water op en breng op smaak met zout en peper. Laat de couscous 6 minuten wellen en roer de korrels met een vork los. Verhit de rest van de olie in een wok en bak de bevroren sperziebonen hierin al omscheppend op hoog vuur in 5-6 minuten beetgaar. Voeg basilicum, zout en (versgemalen) peper naar smaak toe. Haal de kip uit de pan en houd het warm. Snijd de ui in ringen.
  2. Fruit de uiringen 1 minuut in het bakvet en roer de rozijnen en de abrikozenjam erdoor. Schenk het sinaasappelsap erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de jus tot de gewenste dikte inkoken en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verdeel de couscous, de kipfiletstukjes en de jus over vier borden en schep de sperziebonen erbij. Serveer direct.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Couscous met kipfilet en abrikozenjus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous met kip­fi­let en abri­ko­zen­jus

1
1
  • 3 kipfilet

Snijd de kipfilet in stukjes. Dep de stukjes kipfilet droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper.

2
2
  • 2 el olijfolie

Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de stukjes kip op middelhoog vuur in 8 minuten goudbruin en gaar.

3
3
  • 300 g couscous
  • 500 ml kokend water

Doe de couscous in een schaal, schenk er kokend water op en breng op smaak met zout en peper. Laat de couscous 6 minuten wellen en roer de korrels met een vork los.

4
4
  • 1 el olijfolie
  • 450 g sperziebonen

Verhit de rest van de olie in een wok en bak de bevroren sperziebonen hierin al omscheppend op hoog vuur in 5-6 minuten beetgaar.

5
5
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 2 uien

Voeg basilicum, zout en (versgemalen) peper naar smaak toe. Haal de kip uit de pan en houd het warm. Snijd de ui in ringen.

6
6
  • 2 el rozijnen
  • 2 el abrikozenjam
  • 100 ml sinaasappelsap

Fruit de uiringen 1 minuut in het bakvet en roer de rozijnen en de abrikozenjam erdoor. Schenk het sinaasappelsap erbij en breng het geheel aan de kook.

7
7

Laat de jus tot de gewenste dikte inkoken en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.

8
8

Verdeel de couscous, de kipfiletstukjes en de jus over vier borden en schep de sperziebonen erbij. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.