Spi­na­zie-ri­cot­ta­taart

Door het filodeeg krijgt deze quiche een extra knapperig korstje.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 485 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 50 min. oventijd
(350)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Door het filodeeg krijgt deze quiche een extra knapperig korstje. 4 personen
3 350

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Vet de springvorm in. Bestrijk de deegvellen met de helft van de olie en leg verspringend in de vorm, laat over de rand hangen. Bak ca. 10 min. in de oven.
  3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan, pers de knoflook erboven en fruit 1 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Duw in een zeef met een lepel zo veel mogelijk vocht eruit.
  4. Haal de vorm uit de oven en schep de spinazie erin. Klop de eieren los met de ricotta. Meng de Parmezaanse kaas en peper en zout erdoor. Schenk over de spinazie. Bak de quiche in 35-40 min. goudbruin en gaar.
video

Fi­lo­deeg ge­brui­ken

Instructievideo - 01:41 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 585 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Spinazie-ricottataart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie-ri­cot­ta­taart

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 g boter om in te vetten
  • 5 vellen filodeeg
  • 2 el olijfolie

Vet de springvorm in. Bestrijk de deegvellen met de olie en leg verspringend in de vorm, laat over de rand hangen. Bak ca. 10 min. in de oven.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie

Verhit de rest van de olie in een koekenpan, pers de knoflook erboven en fruit 1 min.

4
4
  • 600 g bladspinazie

Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken.

5
5

Duw in een zeef met een lepel zo veel mogelijk vocht eruit.

6
6

Haal de vorm uit de oven en schep de spinazie erin.

7
7
  • 4 eieren
  • 250 g ricotta

Klop de eieren los met de ricotta.

8
8
  • 100 g Parmezaanse kaas

Meng de Parmezaanse kaas en peper en zout erdoor.

9
9

Schenk over de spinazie. Bak de quiche in 35-40 min. goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.