Prei­taart met rau­we ham

Kaas en prei zijn voor elkaar gemáákt, zeker in deze quiche met hartige taartdeeg.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 565 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(412)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Kaas en prei zijn voor elkaar gemáákt, zeker in deze quiche met hartige taartdeeg. 4 personen
3 412

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Ontdooi plakjes deeg voor hartige taart. Was de prei en snijd in ringen. Beleg de deegbodem met de ham en bestrooi met de tijm. Klop de eieren los in een kom.
  2. Kook de prei 4 min. in water. Giet af en laat uitlekken in een vergiet. Vet de quichevorm ondertussen in en bekleed de vorm met het deeg. Rasp de Parmezaanse kaas. Meng de ricotta, kaas en peper door het eimengsel. Schep de prei door het ricottamengsel en verdeel over de deegbodem. Bak de taart in de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

variatietip:

Voor een vegetarische taart: vervang de ham door 110 g walnoten (4 personen). Hak de noten grof en schep ze met de prei door het ricottamengsel.

bewaartip:

U kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm 20 min. op 180 ºC.

video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.290 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Preitaart met rauwe ham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Prei­taart met rau­we ham

1
1
  • 6 deeg voor hartige taart
  • 3 preien

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Ontdooi plakjes deeg voor hartige taart. Was de prei en snijd in ringen.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

2
2
  • 100 g flinterdun gesneden rauwe ham
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 5 eieren

Beleg de deegbodem met de ham en bestrooi met de tijm. Klop de eieren los in een kom.

3
3

Kook de prei 4 min. in water. Giet af en laat uitlekken in een vergiet. Vet de quichevorm ondertussen in en bekleed de vorm met het deeg.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

4
4
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 250 g ricotta

Rasp de Parmezaanse kaas. Meng de ricotta, kaas en peper door het eimengsel. Schep de prei door het ricottamengsel en verdeel over de deegbodem.

5
5

Bak de taart in de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

variatietip:

Voor een vegetarische taart: vervang de ham door 110 g walnoten (4 personen). Hak de noten grof en schep ze met de prei door het ricottamengsel.

bewaartip:

U kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm 20 min. op 180 ºC.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.