Prei­taart met gei­ten­kaas

Deze vegetarische hartige taart met geitenkaas en zongedroogde tomaten is net een traktatie.

(803)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Deze vegetarische hartige taart met geitenkaas en zongedroogde tomaten is net een traktatie. 4 personen
3 803

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • lage taartvorm (Ø 24-26 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat het deeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Maak de prei schoon en snijd de prei in ringen. Verhit de boter in een braadpan en laat de prei 5 min. smoren en vocht verdampen. Snijd de tomaat in reepjes en roer de tomaatreepjes en de bloem door de prei. Kruimel de kaas erover. Klop het ei los met de koksroom, peper en eventueel wat zout. Vet de taartvorm in en bekleed de vorm met het deeg. Roer het eimengsel door de prei.
  3. Schep het preimengsel in de taartvorm en zet de taartvorm in het midden van de oven. Bak het preimengsel in 30 min. goudbruin.
video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 970 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 14-15

Preitaart met geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Prei­taart met gei­ten­kaas

1
1
  • 450 g deeg voor hartige taart

Laat het deeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 750 g preien
  • 2 el boter

Maak de prei schoon en snijd de prei in ringen. Verhit de boter in een braadpan en laat de prei 5 min. smoren en vocht verdampen.

3
3
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 2 el bloem
  • 200 g zachte geitenkaas

Snijd de tomaat in reepjes en roer de tomaatreepjes en de bloem door de prei. Kruimel de kaas erover.

4
4
  • 3 eieren
  • 200 ml koksroom

Klop het ei los met de koksroom, peper en eventueel wat zout. Vet de taartvorm in en bekleed de vorm met het deeg. Roer het eimengsel door de prei.

5
5

Schep het preimengsel in de taartvorm en zet de taartvorm in het midden van de oven. Bak het preimengsel in 30 min. goudbruin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.