Plaat­taart met cour­get­te­lin­ten en gei­ten­kaas

Deze zachte smaak van courgette doet het héél goed in combinatie met de geitenkaas op deze plaattaart.

  • hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 405 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(193)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Deze zachte smaak van courgette doet het héél goed in combinatie met de geitenkaas op deze plaattaart. 8 personen
3 193

Ingrediënten

Keukenspullen
  • rechthoekige bakplaat (30x35 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het deeg ontdooien. Verkruimel de geitenkaas. Roer in een kom de helft van de geitenkaas met de slagroom los. Klop de eieren en peper en zout erdoor. Was de courgette, snijd de uiteinden eraf en snijd met de kaasschaaf lange plakken van de courgette. Halveer brede plakken in de lengte.
  2. Schep de courgettelinten in een schaal voorzichtig om met olie. Vet de bakplaat in. Druk de naden goed aan. Strijk het slagroommengsel over de deegbodem uit en leg de courgettelinten er losjes op. Strooi de rest van de geitenkaas erover. Ris de tijmblaadjes van de takjes en verdeel met de olijven over de deegbodem. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Bak de plaattaart in 25-30 min. in de oven goudbruin en gaar. Neem de taart uit de oven en serveer warm of op kamertemperatuur.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 505 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Plaattaart met courgettelinten en geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Plaat­taart met cour­get­te­lin­ten en gei­ten­kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 pak deeg voor hartige taart
  • 300 g zachte geitenkaas
  • 250 ml slagroom
  • 2 eieren

Laat het deeg ontdooien. Verkruimel de geitenkaas. Roer in een kom de helft van de geitenkaas met de slagroom los. Klop de eieren en peper en zout erdoor.

3
3
  • 2 courgette

Was de courgette, snijd de uiteinden eraf en snijd met de kaasschaaf lange plakken van de courgette. Halveer brede plakken in de lengte.

4
4
  • 2 el olijfolie

Schep de courgettelinten in een schaal voorzichtig om met olie. Vet de bakplaat in.

5
5

Druk de naden goed aan. Strijk het slagroommengsel over de deegbodem uit en leg de courgettelinten er losjes op.

6
6
  • 15 g verse tijm
  • 16 zwarte olijven zonder pit

Strooi de rest van de geitenkaas erover. Ris de tijmblaadjes van de takjes en verdeel met de olijven over de deegbodem. Breng op smaak met peper en zout.

7
7

Bak de plaattaart in 25-30 min. in de oven goudbruin en gaar. Neem de taart uit de oven en serveer warm of op kamertemperatuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.