Spi­na­zie­qui­che

Met kant-en-klare deegplakjes is deze spinaziequiche zo gemaakt. De oven doet de rest van het werk.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 450 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 50 min. oventijd
(601)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Met kant-en-klare deegplakjes is deze spinaziequiche zo gemaakt. De oven doet de rest van het werk. 4 personen
3 601

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage taartvorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn. Laat het deeg ontdooien. Verwarm 2/3 van de olie in een grote wok of koekenpan en fruit hierin de knoflook totdat hij licht verkleurt.
  2. Schep de spinazie er in delen bij, maar houd 2 flinke handen spinazie apart. Schep om tot de laatste blaadjes beginnen te slinken. Schep de spinazie in een vergiet en laat even uitlekken, druk het vocht er goed uit.
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de taartvorm in. Bekleed de taartvorm met het deeg, plak de plakjes aan elkaar met een beetje water en druk ze goed aan. Klop de eieren in een grote kom los met de slagroom. Snijd de spinazie in stukken, druk nog eens goed het vocht eruit en breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout. Dep droog met wat keukenpapier. Verdeel de uitgelekte spinazie over de taartbodem en schenk het eimengsel erover.
  4. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Schep de achtergehouden spinazie om met de rest van de olie en peper en zout naar smaak en serveer dit als salade bij de quiche.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 365 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Spinaziequiche

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie­qui­che

1
1
  • 1 teen knoflook
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart

Snijd de knoflook fijn. Laat het deeg ontdooien.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 2 el olijfolie

Verwarm de olie in een grote wok of koekenpan en fruit hierin de knoflook totdat hij licht verkleurt.

3
3
  • 600 g bladspinazie

Schep de spinazie er in delen bij, maar houd 2 flinke handen spinazie apart.

4
4

Schep om tot de laatste blaadjes beginnen te slinken. Schep de spinazie in een vergiet en laat even uitlekken, druk het vocht er goed uit.

5
5

Verwarm de oven voor op 180 °C.

6
6

Vet de taartvorm in. Bekleed de taartvorm met het deeg, plak de plakjes aan elkaar met een beetje water en druk ze goed aan.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

7
7
  • 5 eieren
  • 125 ml slagroom

Klop de eieren in een grote kom los met de slagroom.

8
8
  • ½ tl gemalen nootmuskaat

Snijd de spinazie in stukken, druk nog eens goed het vocht eruit en breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout.

9
9

Dep droog met wat keukenpapier. Verdeel de uitgelekte spinazie over de taartbodem en schenk het eimengsel erover.

10
10

Bak de taart in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar.

11
11
  • 1 el olijfolie

Schep de achtergehouden spinazie om met wat olie en peper en zout naar smaak en serveer dit als salade bij de quiche.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.