Kip met tuin­krui­den

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 605 kcal voedingswaarden
    • 2 uur bereiden
    • 15 min. wachten
(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 29

Ingrediënten

Keukenspullen
  • broodrooster, ovenvaste braadpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwijder het elastiek van de kip. Bestrooi de kip met peper en zout.
  2. Rooster het brood in de broodrooster. Verkruimel en meng met de peterselie, bieslook, knoflook, 50 g boter en peper en zout. Vul hiermee de holte van de kip.
  3. Verhit 75 g boter in de braadpan en bak de kip in 10 min. rondom goudbruin. Zet de pan ca. 1 1/2 uur in het midden van de oven. Bedruip de kip elke 20 min. met het bakvet. Keer na 1 uur. Controleer daarna regelmatig op gaarheid.
  4. Neem de kip uit de oven, bedek met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten. Lekker met gebakken aardappelen en gekookte bospeen.
video

Ge­bra­den kip met ci­troen en krui­den ma­ken

Kookles - 04:18 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 49 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.