Kip met knof­look en tijm

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 550 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. wachten
(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 27

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder het elastiek van de kip. Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit de boter in een braadpan en bak de kip in 10 min. rondom bruin.
  2. Pel de tenen knoflook en snijd in stukken. Voeg met de fond en tijm toe aan de kip. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat de kip in 1 1/2 uur op laag vuur gaar worden. Keer elke 30 min. Controleer na 1 uur regelmatig op gaarheid. De kip is gaar als de poten een beetje los zitten. Of gebruik een vleesthermometer: als het vlees binnenin de kip 70 °C is, is de kip gaar.
  3. Neem de kip uit de pan en leg op een schaal. Bedek met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten. Laat ondertussen de jus op hoog vuur tot de helft inkoken. Serveer de kip met de jus apart erbij. Lekker met aardappelpuree en broccoli.
video

Kip ver­de­len

Instructievideo - 01:04 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 43 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.