Kip met ont­bijt­spek

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 580 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 1 u. 45 min. wachten
(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 40

Ingrediënten

Keukenspullen
  • braadpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de kip op kamertemperatuur komen. Verwijder het elastiek dat de poten bijeenhoudt. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestrooi de kip met peper. Trek het brood in stukjes en snijd 6 plakjes spek in stukjes. Meng het brood met de stukjes spek, knoflook, rozemarijn en 2 el olie. Vul er de holte van kip mee. Bestrijk de kip met de resterende olie en bedek met het resterende spek.
  2. Leg de kip met de borst naar beneden in de braadpan en zet de pan in het midden van de oven. Bedruip de kip elke 20 min. met het bakvet. Keer de kip na 45 min. oventijd om.
  3. Controleer regelmatig op gaarheid. Neem de kip uit de oven en dek af met een deksel of met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten voordat je de kip gaat aansnijden.
video

Ge­bra­den kip met ci­troen en krui­den ma­ken

Kookles - 04:18 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 44 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.