Kaas­fon­due met tuin­krui­den en rauw­kost

(81)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 81

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine, caquelon (kaasfonduepan)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rasp de kaas grof met de keukenmachine. Wrijf de binnenkant van de fonduepan in met de knoflook. Breng de wijn of bouillon in de fonduepan aan de kook. Draai het vuur laag en roer de geraspte kaas met een houten lepel in gedeelten om. Net zolang tot alle kaas gesmolten is. Roer de maizena los met slagroom. Schep vervolgens het maizenamengsel door de gesmolten kaas. Laat het nog 2-3 min. zachtjes doorkoken tot de fondue goed gebonden is. Breng op smaak met de kruiden, nootmuskaat en de peper en zout. Zet de kaasfonduepan op het rechaud op tafel. Prik afwisselend stukjes groenten of brood aan je (fondue)vork en dip in de kaasfondue.

Tip:

Lekker om in de kaasfondue te dippen: in de schil gekookte krieltjes, rauwe broccoli of bloemkool roosjes, bleekselderij of komkommer, halve (kastanje)champignons en cherry tomaten.

Tip:

Gebruik de rest van de peterselie en bieslook in een tomatensoep.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 43 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 40 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.