Ge­krui­de lams­reep­jes met vij­gen

  • bijgerecht
  • 6 personen
  • 180 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 6 personen
4 15

Ingrediënten

Keukenspullen
  • gourmetstel

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Ui en knoflook pellen en fijn snipperen. Oreganoblaadjes van takjes rissen en fijnhakken. Lamsvlees in reepjes snijden. In schaal lamsreepjes, paprikapoeder, zout, peper, ui, knoflook en oregano door elkaar scheppen. Tot gebruik (minstens 1 uur) afgedekt in koelkast zetten. Vijgen in plakjes snijden en in schaaltje doen. Sherry erover schenken.
  2. (per persoon) In gourmetpannetje beetje olijfolie verhitten. 2 Eetlepels van het lamsvleesmengsel en 1 eetlepel vijgen al omscheppend bakken tot het vlees net gaar is. Eventueel zout en peper naar smaak toevoegen.

Tip:

Kindertip: Vervang voor kinderen de sherry door bouillon of appelsap en neem eventueel reepjes kalfsvlees of varkensvlees.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.