Lams­bout met ro­ze­ma­rijn

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
2 11

Ingrediënten

Keukenspullen
  • fonduepan met olie
  • fonduevorken

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vetrandjes van vlees snijden en vlees in 4-8 stukken snijden. Rozemarijn van takjes rissen en zeer fijn hakken. In kom vleesblokjes mengen met wijn, rozemarijn en knoflook. Afgedekt in koelkast minstens 30 min. marineren. Aan tafel telkens plakje lamsvlees aan fonduevork steken en in hete olie in 2 min. rosé bakken. Grof peper en zout erboven malen.

Tip:

Provençaals tintje: Vervang de rode wijn eens door een droge rosé uit de Provence en de rozemarijn door fijngehakte Provençaalse kruiden.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 12 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Verrassend fonduen en gourmetten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.