Kip met spits­kool

(315)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 315

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de kip in blokjes. Meng met het sesamzaad en bestrooi met peper en zout. Houd apart.
  3. Snijd de spitskool in de lengte doormidden, verwijder de harde kern en snijd de kool in smalle reepjes. Verhit 1/3 van de olie in een wok en roerbak de kool 4 min. totdat die zachter wordt, maar nog bite heeft. Breng op smaak met sojasaus.
  4. Schep uit de wok in een schaal en maak de wok schoon. Verhit de rest van de olie in de wok en bak de kip 4 min. Voeg de kool toe. Bestrooi met seroendeng. Serveer met de rijst.
video

Kool snij­den

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 730 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 595 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Kip met spitskool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip met spits­kool

1
1
  • 300 g witte rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 400 g kipfilet
  • 3 el sesamzaad

Snijd de kip in blokjes. Meng met het sesamzaad en bestrooi met peper en zout. Houd apart.

3
3
  • 1 spitskool

Snijd de spitskool in de lengte doormidden, verwijder de harde kern en snijd de kool in smalle reepjes.

Kool snijden

Instructievideo

01:26 min.

4
4
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 el Japanse sojasaus

Verhit de olie in een wok en roerbak de kool 4 min. totdat die zachter wordt, maar nog bite heeft. Breng op smaak met sojasaus.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

5
5
  • 2 el zonnebloemolie

Schep uit de wok in een schaal en maak de wok schoon. Verhit de rest van de olie in de wok en bak de kip 4 min. Voeg de kool toe.

6
6
  • 100 g seroendeng

Bestrooi met seroendeng. Serveer met de rijst.

Seroendeng maken

Instructievideo

00:47 min.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.