Kom­kom­mer­roer­bak met se­sam & ome­let

Deze Japanse roerbak heeft alles: supersnel, vegetarisch, voordelig, slank én superlekker!

(132)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Deze Japanse roerbak heeft alles: supersnel, vegetarisch, voordelig, slank én superlekker! 4 personen
3 132

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur in ca. 2 min. goudbruin.
  2. Klop de eieren los en breng eventueel op smaak met zout. Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak van de eieren in 6 min. een omelet. Keer als het ei is gestold. Neem uit de pan en snijd in reepjes.
  3. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de komkommerhelften in plakjes. Bereid de 1-minuutrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.
  4. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de Japanse wokmix 2 min. Voeg de komkommer toe en roerbak 1 min. mee. Voeg de misosoep en sojasaus toe en roerbak nog 1 min. Verdeel de rijst over 4 kommen en schep de groenten erop. Verdeel de omeletreepjes erover en bestrooi met het sesamzaad.
video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Komkommerroerbak met sesam & omelet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kom­kom­mer­roer­bak met se­sam & ome­let

1
1
  • 2 el sesamzaad

Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur in ca. 2 min. goudbruin.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

2
2
  • 4 eieren
  • 1 el rijstolie

Klop de eieren los en breng eventueel op smaak met zout. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak van de eieren in 6 min. een omelet.

3
3

Keer als het ei is gestold. Neem uit de pan en snijd in reepjes.

4
4
  • 1 komkommer

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de komkommerhelften in plakjes.

5
5
  • 600 g 1 minuut witte rijst

Bereid de 1-minuutrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.

6
6
  • 2 el rijstolie
  • 400 g Japanse wokgroente

Verhit de olie in een wok en roerbak de Japanse wokmix 2 min. Voeg de komkommer toe en roerbak 1 min. mee.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

7
7
  • 144 g misosoep
  • 2 el Japanse sojasaus

Voeg de misosoep en sojasaus toe en roerbak nog 1 min.

8
8

Verdeel de rijst over 4 kommen en schep de groenten erop. Verdeel de omeletreepjes erover en bestrooi met het sesamzaad.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.