Spits­kool met kip en se­sam

(201)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht 4 personen
4 201

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster de sesamzaadjes in een droge pan met antiaanbaklaag in 2 min. goudbruin. Schep ze regelmatig om. Laat ze afkoelen. Snijd de kool in stukjes. Kook de kool 1 min. in ruim water en giet af. Schil de gember en snijd samen met de knoflook fijn.
  2. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een pan en bak de knoflook en de gember 1 min. Voeg de sesamolie en de kool toe en schep alles door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Haal de pan van het vuur en dek af met een deksel. Snijd de kip in reepjes en meng met de maizena en breng op smaak met peper en zout.
  3. Verhit de rest van de olie in een wok of grote hapjespan. Bak de kip in 4 min. al omscheppend gaar. Voeg de oestersaus toe en warm nog even door. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Bestrooi met de bosui. Serveer de kip op de kool en garneer met de sesamzaadjes.

combinatietip:

Lekker met rijst.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Spitskool met kip en sesam

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spits­kool met kip en se­sam

1
1
  • 2 el sesamzaad

Rooster de sesamzaadjes in een droge pan met antiaanbaklaag in 2 min. goudbruin. Schep ze regelmatig om. Laat ze afkoelen.

2
2
  • 650 g spitskool
  • 1 cm gember
  • 2 tenen knoflook

Snijd de kool in stukjes. Kook de kool 1 min. in ruim water en giet af. Schil de gember en snijd samen met de knoflook fijn.

3
3
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak de knoflook en de gember 1 min.

4
4
  • 2 el sesamolie

Voeg de sesamolie en de kool toe en schep alles door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 200 g kipfilet
  • 1 el maizena

Haal de pan van het vuur en dek af met een deksel. Snijd de kip in reepjes en meng met de maizena en breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een wok of grote hapjespan. Bak de kip in 4 min. al omscheppend gaar.

7
7
  • 4 el oestersaus
  • 3 bosuitjes

Voeg de oestersaus toe en warm nog even door. Snijd de bosui in dunne ringetjes.

8
8

Bestrooi met de bosui. Serveer de kip op de kool en garneer met de sesamzaadjes.

combinatietip:

Lekker met rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.