Kof­ta cur­ry

(263)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht 4 personen
3 263

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen
Lekker erbij
Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

  1. Snijd de ui fijn. Verhit de olie en bak de helft van de ui met de komijn en de kaneel 10 min. op laag vuur.
  2. Schil de gember en snijd fijn. Snijd ondertussen de koriander grof en de knoflook fijn. Meng de gember met de rest van de ui, ⅓ van de koriander en ⅔ van de knoflook. Pureer met de staafmixer of keukenmachine.
  3. Meng het gehakt met de rest van de komijn en knoflook, ⅓ van de koriander, het ei, kerriepoeder en peper en zout. Draai er balletjes van ter grootte van een walnoot. Doe het uimengsel in de pan en bak 2 min. Voeg de tomatenblokjes en het water toe en laat 20 min. zacht doorkoken. Voeg de balletjes toe en laat op laag vuur in 20 min. al omscheppend gaar worden.
  4. Snijd de aubergine in dunne plakken. Verhit de rest van de olie en bak de aubergine 5 min. Schep regelmatig om. Voeg toe aan de curry en garneer met de rest van de koriander.
video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 345 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Kofta curry

terug naar recept

Kof­ta cur­ry

1
1
  • 2 uien

Snijd de ui fijn.

2
2
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • ½ tl gemalen kaneel

Verhit de olie en bak de helft van de ui met de komijn en de kaneel 10 min. op laag vuur.

3
3
  • 1 cm verse gember

Schil de gember en snijd fijn.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

4
4
  • 15 g koriander
  • 3 tenen knoflook

Snijd de koriander grof en de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

5
5

Meng de gember met de rest van de ui, ⅓ van de koriander en ⅔ van de knoflook. Pureer met de staafmixer of keukenmachine.

6
6
  • 500 g gehakt half-om-half
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 ei
  • 2 tl kerriepoeder

Meng het gehakt met de rest van de komijn en knoflook, ⅓ van de koriander, het ei, kerriepoeder en peper en zout.

7
7

Draai er balletjes van ter grootte van een walnoot. Doe het uimengsel in de pan en bak 2 min.

8
8
  • 400 g tomatenblokjes
  • 250 ml kraanwater

Voeg de tomatenblokjes en het water toe en laat 20 min. zacht doorkoken.

9
9

Voeg de balletjes toe en laat op laag vuur in 20 min. al omscheppend gaar worden.

10
10
  • 1 aubergine

Snijd de aubergine in dunne plakken.

11
11
  • 4 el zonnebloemolie

Verhit de rest van de olie en bak de aubergine 5 min. Schep regelmatig om.

12
12

Voeg toe aan de curry en garneer met de rest van de koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.