Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Kof­ta cur­ry

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 620 kcal voedingswaarden
    • 40 min bereiden
    • 20 min wachten
(233)waardeer
Een lekker indiaas recept. Het hoofdgerecht bevat de volgende ingrediënten: vlees, zonnebloemolie, uien, gemalen komijn (djinten), gemalen kaneel, verse gember, koriander, knoflook, gehakt, ei, kerriepoeder, tomatenblokjes en aubergine Indiaas hoofdgerecht 4 personen 620 kcal
3 233

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

1. Verhit 2 el olie en bak 1 ui met 1 tl komijn en de kaneel 10 min. op laag vuur. Snijd de gember fijn. Meng met de rest van de ui, 1/3 van de koriander en 2 tenen knoflook. Pureer met de staafmixer of in de keukenmachine. 2. Meng het gehakt met de resterende komijn en knoflook, 1/3 van de koriander, het ei, kerriepoeder en peper en zout. Draai balletjes ter grootte van een walnoot. Doe het uimengsel in de pan en bak 2 min. Voeg de tomatenblokjes en 250 ml water toe en laat 20 min. zacht doorkoken. Voeg de balletjes toe en laat op laag vuur in 20 min. al omscheppend gaar worden. 3. Verhit de rest van de olie en bak de aubergine 5 min. Schep regelmatig om. Voeg toe aan de curry en garneer met de rest van de koriander. Lekker met naanbrood.

Wijntip

AH Argentina rood
Intens? Zeker, maar ook een soepele wijn. Een lekkere tegenhanger voor karbonade en kruidige vleesgerechten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 620 kcal
  • Eiwit 26 g
  • Vet 52 g
  • Koolhydraten 10 g
Tags