Ge­vul­de kool­rol­le­tjes

In plaats van wraps kun je ook koolbladeren gebruiken om te vullen. Lekker met gehakt en ui.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 735 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(123)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht In plaats van wraps kun je ook koolbladeren gebruiken om te vullen. Lekker met gehakt en ui. 4 personen
3 123

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal
  • cocktailprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Haal 12 bladeren van de kool en was ze. Snijd de rest van de kool in snippers en was ze. Snipper de ui en de knoflook fijn. Breng een grote pan water aan de kook en leg er de koolbladeren een voor een 1 min. in. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Verhit de helft van de olie en fruit hierin de ui en knoflook. Schep de koolsnippers, het kerrie- en gemberpoeder erbij en bak dit al omscheppend op hoog vuur 2 min. mee. Laat iets afkoelen. Kneed het koolmengsel, het ei en zout door het gehakt. Vorm met vochtige handen voor ieder persoon 3 gehaktballen. Vouw de koolbladeren om de gehaktballen en ze zet vast met cocktailprikkers. Vet de ovenschaal in met de rest van de olie.
  3. Leg de koolrolletjes in de ovenschaal en laat ze 30-40 min. garen in de oven. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer direct.

kookstaptip:

Roer wat ketjap door het vrijgekomen vocht van de koolrolletjes. Lekker als saus over de rijst!

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 735 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 465 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Gevulde koolrolletjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de kool­rol­le­tjes

1
1
  • 1 spitskool
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook

Haal 12 bladeren van de kool en was ze. Snijd de rest van de kool in snippers en was ze. Snipper de ui en de knoflook fijn.

2
2

Breng een grote pan water aan de kook en leg er de koolbladeren een voor een 1 min. in. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

3
3

Verwarm de oven voor op 175 °C.

4
4
  • 1 el olie
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl gemberpoeder (djahé)

Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook. Schep de koolsnippers, het kerrie- en gemberpoeder erbij en bak dit al omscheppend op hoog vuur 2 min. mee.

5
5
  • 1 ei
  • 1 tl zout
  • 500 g half-om-halfgehakt

Laat iets afkoelen. Kneed het koolmengsel, het ei en zout door het gehakt. Vorm met vochtige handen voor ieder persoon 3 gehaktballen.

6
6
  • 1 el olie

Vouw de koolbladeren om de gehaktballen en ze zet vast met cocktailprikkers. Vet de ovenschaal in.

7
7
  • 300 g rijst

Leg de koolrolletjes in de ovenschaal en laat ze 30-40 min. garen in de oven. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer direct.

kookstaptip:

Roer wat ketjap door het vrijgekomen vocht van de koolrolletjes. Lekker als saus over de rijst!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.