Ge­hakt­bal­le­tjes met cous­cous

(160)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 160

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn. Meng het gehakt met 2 tenen knoflook (per 4 personen), koriander, komijn, het ei en de helft van het paneermeel. Breng op smaak met peper en zout. Draai kleine gehaktballetjes. Rol ze door de rest van het paneermeel.
  2. Verhit 2 el van de olie en bak de rest van de knoflook kort. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 10 min. zachtjes koken. Pureer met de staafmixer. Verhit nogmaals 2 el van de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de gehaktballetjes bruin. Voeg de saus toe en laat op laag vuur in 20 min. garen. Laat afkoelen.
  3. Bereid de couscous volgens aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen. Snijd de komkommer in blokjes, de bosui in dunne ringetjes en de peterselie fijn. Meng de rest van de olie, komkommer, bosui en peterselie door de couscous.
  4. Bewaar het gehakt en de couscous afgedekt in de koelkast. Haal de couscous 1 uur voor gebruik uit de koelkast. Verwarm eventueel de gehaktballetjes. Serveer de couscous met de gehaktballetjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 950 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gehaktballetjes met couscous

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­hakt­bal­le­tjes met cous­cous

1
1
  • 5 tenen knoflook
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 1 tl gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 2 eieren
  • 30 g paneermeel

Snijd de knoflook fijn. Meng het gehakt met 2 tenen knoflook (per 4 personen), koriander, komijn, het ei en paneermeel. Breng op smaak met peper en zout.

2
2
  • 30 g paneermeel
  • 2 el olijfolie

Draai kleine gehaktballetjes. Rol ze door het paneermeel. Verhit de olie en bak de rest van de knoflook kort.

3
3
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg de tomatenblokjes toe en laat 10 min. zachtjes koken. Pureer met de staafmixer.

4
4
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de gehaktballetjes bruin. Voeg de saus toe en laat op laag vuur in 20 min. garen. Laat afkoelen.

5
5
  • 250 g couscous

Bereid de couscous volgens aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.

6
6
  • 1 komkommer
  • 3 bosuitjes
  • 20 g verse peterselie

Snijd de komkommer in blokjes, de bosui in dunne ringetjes en de peterselie fijn.

7
7
  • 4 el olijfolie

Meng de olie, komkommer, bosui en peterselie door de couscous. Bewaar het gehakt en de couscous afgedekt in de koelkast.

8
8

Haal de couscous 1 uur voor gebruik uit de koelkast. Verwarm eventueel de gehaktballetjes. Serveer de couscous met de gehaktballetjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.