Kof­ta in to­ma­ten­saus

(444)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 444

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper ⅓ van de ui en snijd de andere in halve ringen. Snijd de peterselie fijn en pers de knoflook. Meng de helft van de gesnipperde ui en de helft van de peterselie, de knoflook, kaneel en komijn door het gehakt. Breng op smaak met peper en zout. Vorm 2 gehaktrolletjes per persoon (kofta).
  2. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de kofta in 3 min. rondom bruin. Neem uit de pan en fruit de rest van de gesnipperde ui in het achtergebleven bakvet. Voeg de rest van de peterselie en de tomatenblokjes toe. Leg de kofta in de tomatensaus en stoof met de deksel op de pan in 15 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de uiringen in 3-4 min. zacht en lichtbruin. Snijd de aubergine in halve plakjes. Schep de uiringen uit de pan en bak de aubergine in het achtergebleven bakvet in 5 min. bruin en gaar. Voeg de uiringen toe en breng op smaak met de oregano, peper en zout. Verdeel de kofta, tomatensaus en aubergine over borden en serveer met de rijst.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kofta in tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kof­ta in to­ma­ten­saus

1
1
  • 3 uien
  • 20 g peterselie
  • 2 tenen knoflook

Snipper ⅓ van de ui en snijd de andere in halve ringen. Snijd de peterselie fijn en pers de knoflook.

2
2
  • ½ tl gemalen kaneel
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 300 g rundergehakt

Meng de helft van de gesnipperde ui en de helft van de peterselie, de knoflook, kaneel en komijn door het gehakt.

3
3

Breng op smaak met peper en zout. Vorm 2 gehaktrolletjes per persoon (kofta).

4
4
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de kofta in 3 min. rondom bruin.

5
5
  • 400 g tomatenblokjes

Neem uit de pan en fruit de rest van de gesnipperde ui in het achtergebleven bakvet. Voeg de rest van de peterselie en de tomatenblokjes toe.

6
6

Leg de kofta in de tomatensaus en stoof met de deksel op de pan in 15 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout.

7
7
  • 300 g witte rijst

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

8
8
  • 2 el olijfolie
  • 2 aubergines

Verhit de olie in een koekenpan en bak de uiringen in 3-4 min. zacht en lichtbruin. Snijd de aubergine in halve plakjes.

9
9

Schep de uiringen uit de pan en bak de aubergine in het achtergebleven bakvet in 5 min. bruin en gaar.

10
10
  • 1 tl gedroogde oregano

Voeg de uiringen toe en breng op smaak met de oregano, peper en zout.

11
11

Verdeel de kofta, tomatensaus en aubergine over borden en serveer met de rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.