Met wit­te kaas en ge­hakt ge­vul­de au­ber­gi­ne

(266)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 266

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • lage ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Snipper de ui. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de ui 2-3 min. glazig. Voeg de tomaten met het vocht, suiker en verkruimelde chilipepertjes toe en laat 15-20 min. zachtjes sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Halveer ondertussen de aubergines in de lengte en hol met een lepel tot 1 cm van rand uit. Snijd het vruchtvlees fijn. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het gehakt in 2-3 min. rul. Schep de fijngesneden aubergine en oregano erdoor. Pers de knoflook erboven. Bak het gehaktmengsel nog 5 min. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Leg de uitgeholde aubergines in de saus en schep het gehaktmengsel erin. Bak de gevulde aubergines in het midden van oven in 35-40 min. gaar.
  4. Snijd de peterselie fijn. Leg de aubergine op borden en garneer met de kaasblokjes en de peterselie. Schep de tomatensaus rondom de aubergine.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Met witte kaas en gehakt gevulde aubergine

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Met wit­te kaas en ge­hakt ge­vul­de au­ber­gi­ne

1
1

Verwarm de oven voor op 175 ºC.

2
2
  • 1 ui
  • 1 el olijfolie

Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 2-3 min. glazig.

3
3
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 tl suiker
  • 2 gedroogde chilipeper

Voeg de tomaten met het vocht, suiker en verkruimelde chilipepertjes toe en laat 15-20 min. zachtjes sudderen. Breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 2 aubergines

Halveer ondertussen de aubergines in de lengte en hol met een lepel tot 1 cm van rand uit. Snijd het vruchtvlees fijn.

5
5
  • 1 el olijfolie
  • 300 g rundergehakt
  • 1 el gedroogde oregano
  • 2 tenen knoflook

Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehakt in 2-3 min. rul. Schep de fijngesneden aubergine en oregano erdoor. Pers de knoflook erboven.

6
6

Bak het gehaktmengsel nog 5 min. Breng op smaak met peper en zout.

7
7

Verdeel de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Leg de uitgeholde aubergines in de saus en schep het gehaktmengsel erin.

8
8

Bak de gevulde aubergines in het midden van oven in 35-40 min. gaar.

9
9
  • 15 g verse peterselie
  • 100 g witte kaasblokjes

Snijd de peterselie fijn. Leg de aubergine op borden en garneer met de kaasblokjes en de peterselie. Schep de tomatensaus rondom de aubergine.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.