Zo­mer­s­tamp­pot­je met Ita­li­aan­se ge­hakt­bal­le­tjes

(70)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 70

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 min. gaar. Maak ondertussen de prei schoon en snijd in dunne ringen. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en halveer de bonen. Kook de bonen in een bodem water in ca. 10 min. beetgaar.
  2. Leg de prei de laatste 5 min. op de bonen en kook mee. Snijd de cherrytomaatjes in partjes. Warm de gehaktballetjes op volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Giet de aardappelen af en stamp met de olie en de mosterd tot puree. Giet de bonen en prei af en schep door de puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de tomaatjes erdoor. Schep de stampot in kommen. Schep de saus door de gehaktballetjes en verdeel erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Zomerstamppotje met Italiaanse gehaktballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zo­mer­s­tamp­pot­je met Ita­li­aan­se ge­hakt­bal­le­tjes

1
1
  • 1 kg kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 min. gaar.

2
2
  • 2 preien

Maak ondertussen de prei schoon en snijd in dunne ringen.

3
3
  • 250 g sperziebonen

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en halveer de bonen. Kook de bonen in een bodem water in ca. 10 min. beetgaar.

4
4
  • 125 g cherrytomaten

Leg de prei de laatste 5 min. op de bonen en kook mee. Snijd de cherrytomaatjes in partjes.

5
5
  • 460 g Italiaanse gehaktballetjes
  • 5 el olijfolie
  • 3 el grove mosterd

Warm de gehaktballetjes op volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de aardappelen af en stamp met de olie en de mosterd tot puree.

6
6

Giet de bonen en prei af en schep door de puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de tomaatjes erdoor.

7
7

Schep de stampot in kommen. Schep de saus door de gehaktballetjes en verdeel erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.