Zo­mer­s­tamp­pot­je

(219)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 219

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Verhit ondertussen de helft van de boter in een koekenpan en bak de worstjes in ca. 10 min. rondom bruin en gaar. Verwarm de melk. Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper met de melk en de rest van de boter tot een smeuïge puree.
  2. Kook ondertussen de bevroren tuinerwten in 3 min. beetgaar en snijd de krop sla in reepjes. Schep de tuinerwten met de slareepjes door de puree. Snijd de munt in reepjes en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot en de worstjes over borden. Serveer direct zodat de sla knapperig blijft.

variatietip:

Snijd de rest van de ijsbergsla en de munt in reepjes en meng met 1 in plakjes gesneden komkommer. Lekker met yoghurt sladressing (fles 450 ml).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Zomerstamppotje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zo­mer­s­tamp­pot­je

1
1
  • 1 kg aardappelen

Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.

2
2
  • 25 g boter
  • 300 g runderchipolata

Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en bak de worstjes in ca. 10 min. rondom bruin en gaar.

3
3
  • 100 ml halfvolle melk
  • 25 g boter

Verwarm de melk. Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper met de melk en de boter tot een smeuïge puree.

4
4
  • 300 g tuinerwten
  • 1 krop ijsbergsla

Kook ondertussen de bevroren tuinerwten in 3 min. beetgaar en snijd de krop sla in reepjes.

5
5

Schep de tuinerwten met de slareepjes door de puree.

6
6
  • 8 g verse munt

Snijd de munt in reepjes en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot en de worstjes over borden.

7
7

Serveer direct zodat de sla knapperig blijft.

variatietip:

Snijd de rest van de ijsbergsla en de munt in reepjes en meng met 1 in plakjes gesneden komkommer. Lekker met yoghurt sladressing (fles 450 ml).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.