Bie­ten­stamp­pot met Zweed­se ge­hakt­bal­le­tjes

(76)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 76

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aardappelstamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd in stukjes en kook in een pan met water en zout in 20 min. gaar. Verhit de margarine in een koekenpan, voeg de balletjes toe en bak op middelhoog vuur in 10 minuten gaar. Schud regelmatig om.
  2. Verwarm de bieten in een pan met balsamicoazijn. Giet de aardappelen af, voeg de zure room toe en stamp fijn.
  3. Snijd de dille fijn. Schep de bieten en de dille door de puree en verdeel over de borden. Verdeel de spekjes erover en leg de gehaktballetjes erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 04-05

Bietenstamppot met Zweedse gehaktballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bie­ten­stamp­pot met Zweed­se ge­hakt­bal­le­tjes

1
1
  • 1¼ kg aardappel

Schil de aardappelen, snijd in stukjes en kook in een pan met water en zout in 20 min. gaar.

2
2
  • 2 el vloeibare margarine
  • 380 g Zweedse gehaktballetjes

Verhit de margarine in een koekenpan, voeg de balletjes toe en bak op middelhoog vuur in 10 minuten gaar. Schud regelmatig om.

3
3
  • 800 g geraspte bietjes
  • 100 ml zure room
  • 2 el balsamicoazijn

Verwarm de bieten in een pan met balsamicoazijn. Giet de aardappelen af, voeg de zure room toe en stamp fijn.

4
4
  • ½ bakje verse dille
  • 1 zakje spekblokjes

Snijd de dille fijn. Schep de bieten en de dille door de puree en verdeel over de borden. Verdeel de spekjes erover en leg de gehaktballetjes erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.