Abri­ko­zen­cous­cous met kip­kluif­jes

(73)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 73

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip bestrooien met kipkruiden. In pan 2 eetlepels olie verhitten. Kip in ca. 20 minuten rondom bruin en gaar bakken. Intussen ui pellen en snipperen. Abrikozen in reepjes snijden. In andere pan rest van olie verhitten. Ui ca. 3 minuten bakken. Abrikozen, couscous en kaneel erdoor scheppen. Bouillonpoeder en 4 dl kokend water toevoegen. Al roerend ca. 1 minuut op laag vuur verwarmen. Pan van vuur nemen en afgedekt ca. 4 minuten laten staan. Couscous met vork losroeren. Koriander erboven in stukjes knippen en op smaak brengen met peper. Couscous over vier kommen verdelen. Kip erop leggen en zaziki erover scheppen. Serveren met komkommersalade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 28 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.