Kip­kluif­jes met ci­troen en olij­ven

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan borrelhapje 4 personen
3 8

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pers 1 citroen uit en wrijf de stukjes kip in met het sap. Laat even intrekken en dep de kluifjes vervolgens droog. Boen de andere citroen goed schoon en snijd de vrucht in smalle partjes. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de kip met de ui, knoflook, gemberpoeder en wat peper en zout in ca. 5 min. op halfhoog vuur. Week de saffraan in 50 ml warm water. Doe de saffraan met het weekvocht, de citroenpartjes en de koriander bij de kip in de koekenpan en laat het geheel in ca. 20 min gaar stoven. Voeg de laatste 5 min. de olijven toe. Serveer de hapjes op kleine borden.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 90 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.