Ge­fri­tuur­de kip­kluif­jes met so­ja­dip

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 13

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de sojasaus met het limoenrasp, het sap en de sambal. Voeg de sjalot en de koriander toe. Bewaar de sojadip afgedekt tot gebruik.
  2. Bestrooi de kip royaal met peper en zout. Meng het sesamzaad met het paneermeel en strooi op een bord. Haal de kipkluifjes eerst door het ei en daarna door het paneermeelmengsel.
  3. Verhit de olie in een wok en frituur de kipkluifjes in 3 of 4 delen in ca. 8 min. gaar. Houd warm onder aluminiumfolie. Serveer met de sojadip. Lekker met basmatirijst en geroerbakte Chinese kool.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.